Geslaagde eerste test bij het European Hyperloop Center tijdens het EHC Grand Event

Veendam, 9th of September – Het European Hyperloop Center en Hardt Hyperloop hebben de eerste succesvolle test met het hyperloopvoertuig behaald. Het succes van deze test betekent een belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van hyperlooptechnologie in Europa en de wereld.

De test werd getoond tijdens het European Hyperloop Center Grand Event,  bijgewoond door vertegenwoordigers uit de industrie en publieke sector, waaronder Constantijn van Oranje, speciaal afgezant van Techleap; Rinke Zonneveld, CEO van Invest-NL, en Henk Emmens, Gedeputeerde Provincie Groningen, Dina Boonstra, Directeur NOM, en Lucienne Krosse, InnoEnergy. Er was een grote aanwezigheid van het hele hyperloop ecosysteem, met onder andere het hyperloop demovoertuig van de Technische Universiteit van München, en meer dan 40 partners die betrokken zijn bij de ontwikkeling en implementatie van hyperloop.

Tijdens het event heeft het European Hyperloop Center een intentieverklaring getekend met de Universiteit van het Noorden om onderwijs en onderzoek in Noord-Nederland te versterken, o.a. gericht op interdisciplinaire thema's zoals embedded systemen en communicatie. Daarnaast is een intentieverklaring getekend met VNO-NCW MKB-Noord om de betrokkenheid van het mkb in Noord-Nederland bij de ontwikkeling van hyperlooptechnologie te vergroten.

Bij de demo bewoog het hyperloop voertuig van Hardt door de eerste 90 meter van de 420 meter lange EHC-faciliteit met een snelheid van bijna 30 km/u, met een versnelling van 0,2G. Eerder dit jaar is een test uitgevoerd met de hyperloopinfrastructuur om de vacuümcondities te valideren en de doeldruk van 1 millibar te bereiken, de beoogde druk voor een operationeel hyperloopsysteem. De volgende testmijlpaal is gericht op volle snelheid (80-100 km/u) door de rijbaanwissel in een lagedrukomgeving, die in het najaar zullen worden afgerond.

Het European Hyperloop Center is een open testfaciliteit die bestaat uit 34 met elkaar verbonden hyperloopbuizen en een buisdiameter van 2,5 meter. Uniek is de lane-switch, een essentieel onderdeel van de hyperloop voor de realisatie van hyperloopnetwerken. De hyperloopbuizen zijn gemaakt van staal dat is ontwikkeld en geproduceerd door POSCO (KR) in samenwerking met Tata Steel Nederland (NL), zijn geassembleerd tot volledig geprefabriceerde hyperloopbuizen door Mercon (NL), en zijn geïnstalleerd door Denys (BE), allemaal partners in het Hyperloop Development Program.

European Hyperloop Center bedankt alle partners en investeerders die hebben bijgedragen aan deze mijlpaal. In het bijzonder gaat de dank uit naar de Provincie Groningen en de Gemeente Veendam voor hun waardevolle bijdrage en betrokkenheid.

Voor meer informatie: info@hyperloopcenter.eu




Next
Next

European Hyperloop Center to host world’s largest hyperloop student competition: the European Hyperloop Week